IndexIndex  PortalPortal  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Hoe werkt het hier op Dog Fascination?

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Pearl
Administrator
avatar

Geslacht : Teef
Aantal berichten : 180
Naam : Sammy

Honden profiel
Roedel: Geen
Leeftijd: 4 jaar
Partner: Geen

BerichtOnderwerp: Hoe werkt het hier op Dog Fascination?   do okt 18, 2012 2:48 am

Laten we bij het begin beginnen. Dog Fascination is een op zijn Engels gezegd role playing game, afgekort een RPG. De Nederlandse vertaling hiervan is rollenspel. Een rollenspel is simpelgezegd het inleven in een persoon/dier/ding en uit zijn of haar standpunt verhaaltjes schrijft. Je kunt het niet bedenken, zoveel onderwerpen bestaan er waarover jij kunt roleplayen. Op dit forum is het onderwerp honden, wat betekent dat jij in de huid van een hond kruipt.

En hoe werkt RPGen dan precies? Hoe moet je beginnen? Je hebt je dus geregistreerd en het eerste wat belangrijk is is jouw hond een naam, uiterlijk, karakter en verleden geven. Het is verstandig jouw honden profiel in te vullen, waar je meer informatie over vindt in ditzelfde subforum. Als je dit gedaan hebt kun je een avatar en desnoods ook een avatar instellen. Als je hier moeite mee hebt kun je Pearl een privébericht sturen. Zo: Nu heeft je hond een naam, een uiterlijk en andere informatie. Het karakter van je hond en het verleden kun je in je hoofd uitwerken, of je kunt een topic openen onder het kopje 'voorstellen'. Ook als je hier problemen mee hebt, kun je Pearl een bericht sturen. Nu is de voorbereiding klaar!

Nu je jouw hond hebt uitgewerkt is het tijd om aan de slag te gaan! Wanneer je op de index klikt kom je uit op de hoofdpagina. Je hebt als eerste de categorie 'algemeen'. Hier kun je niet RPGen, maar kun je wel andere berichten plaatsen. Met de leden kletsen bijvoorbeeld, spelletjes spelen, een roedel aanvragen of informatie doorlezen. Hier kun je op posten zonder dat je in de huid van je hond kruipt en kun je jezelf zijn. Hierna beginnen de categorieën waarin je wel je hond mag zijn. De categorieën 'hoogvlakte', de 'vallei', het 'midden' en het 'zuiden' staat vol met de gebieden die in Dog Fascination te vinden zijn. Nu kan je beginnen met je eerste post in de RPG! Laten we als voorbeeld het gebied de bossen nemen. Je klikt op het gebied en dan zie je linksboven het woord 'new topic' staan, wat betekend dat je een nieuw topic wilt openen. Dit wil je, want in een topic worden de berichten geplaatst! Hierna kun je in het gebied waar je tekst in kunt vullen je eigen verhaaltje schrijven. De tekst moet uit minimaal vijf regels bestaan en moet een normale tot goede grammatica bevatten. Nadat je je post hebt geschreven, kun je het topic ook een titel geven. Hierna klik je op verzenden en klaar is kees! Wat je ook kunt doen is het reageren op een topic van iemand anders. Als een andere hond al een topic heeft geopend en zo een eerste post heeft gemaakt, kun je hier op reageren door jouw hond op de ander in te laten spelen. Zo laat jij je eigen hond avonturen meemaken en kun je bepalen hoe hij of zij reageert! Maakt hij of zij bijvoorbeeld snel vrienden of is de hond juist afstandelijk?

Woordenlijst van RPG-begrippen:
- OOC: Out Of Character - Je bent jezelf en kruipt niet in de rol van jouw hond.
- IC: In Character - Je bent in je karakter gekruipt en schrijft vanuit zijn standpunt.
- Topic: Hierin wordt het eerste bericht geopend en wordt steeds gereageerd.
- Post: Het berichtje dat je schrijft vanuit jouw hond.

Heb je nog vragen? Wees niet bang ze te stellen, we zijn altijd bereidt je te helpen!

_________________

[ Fall aka Pearl is kleurenblind ] [ Voor vragen/opmerkingen kun je mij altijd een bericht sturen ]
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
 
Hoe werkt het hier op Dog Fascination?
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Dog Fascination :: Algemeen :: Informatie :: Handleidingen-
Ga naar: